Головна / Прес-центр та кар'єра / Новини / 2013 /Круглий стіл «Вузи - роботодавці» відбувся на «Червоній зірці»

Круглий стіл «Вузи - роботодавці» відбувся на «Червоній зірці»

20.12.2013
Круглий стіл «Вузи - роботодавці» відбувся на «Червоній зірці»

Круглий стіл Вузи - роботодавці відбувся на Червоній зірці Круглий стіл Вузи - роботодавці відбувся на Червоній зірці19 грудня в стінах ПАТ «Червона зірка» відбувся круглий стіл, організований Кіровоградським обласним об'єднанням організацій роботодавців. Обговорити проблеми та  перспективи у взаємовідносинах роботодавців та вищих навчальних закладів регіону зібралися топ-менеджери провідних компаній виробничого, фінансового та інших секторів економіки, представники територіальних і галузевих об'єднань роботодавців, вузів 3 і 4 рівнів акредитації, представників обласної та міської влади та центрів зайнятості.

Круглий стіл Вузи - роботодавці відбувся на Червоній зірці Круглий стіл Вузи - роботодавці відбувся на Червоній зірціПеред початком круглого столу його учасників провели по виробничих цехах заводу «Червона зірка», щоб вони на власні очі переконалися: тут розвивається сучасне виробництво, йде оновлення парку устаткування, розробляються і впроваджуються у виробництво нові машини. І все це вимагає високої кваліфікації персоналу і його професіоналізму. Розвиток технологій на таких підприємствах, як «Червона зірка» вимагає відповідних кадрових резервів, а якість вищої освіти, на жаль, сьогодні, в більшості випадків, не відповідає високим вимогам роботодавців.

Про те, чого чекають сьогодні від «постачальників» кадрів їхні «споживачі», на круглому столі розповів Павло Штутман - голова Кіровоградського обласного об'єднання організацій роботодавців та голова наглядових рад групи «Гідросила» і заводу «Червона зірка». Про проблеми в сучасній вищій школі - представники найбільших вузів регіону.

Круглий стіл Вузи - роботодавці відбувся на Червоній зірці Круглий стіл Вузи - роботодавці відбувся на Червоній зірціПісля тригодинної дискусії, в ході якої «постачальники» і «споживачі» молодих кадрів обговорили безліч гострих і наболілих питань, представники освіти, в цілому погодившись з тим, що в питанні якості підготовки кадрів сьогодні існує ряд проблем, закликали роботодавців до безпосередньої участі в їх подоланні.

То ж  подібні зустрічі роботодавців та представників вищих навчальних закладів обіцяють стати традиційними та частішими. Адже основне питання, яке покликані вирішити такі зустрічі, - «хто завтра забезпечить роботу реального сектора економіки?» необхідно вирішувати швидко і спільно.

Чи чули ви раніше про бренд Elvorti?