Головна / Прес-центр та кар'єра / Новини / 2013 /«Червону зірку» відвідали міністр промислової політики України та голова Федерації роботодавців України

«Червону зірку» відвідали міністр промислової політики України та голова Федерації роботодавців України

30.04.2013
«Червону зірку» відвідали міністр промислової політики України та голова Федерації роботодавців України

председатель Федерации работодателей Украины председатель Федерации работодателей Украины Розвиток українського машинобудування, в тому числі - сільськогосподарського, є одним з основних пріоритетів роботи Міністерства промислової політики. Про це його керівник, міністр промислової політики України Михайло Короленко, заявив під час робочої наради з питань розвитку машинобудування, яке відбулося у четвер, 25 квітня, в Кіровограді на базі заводу «Червона зірка».

председатель Федерации работодателей Украины председатель Федерации работодателей УкраиныУ заході взяли участь голова Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ, голова Кіровоградської обласної адміністрації Андрій Ніколаєнко, голова ради асоціації підприємств-виробників техніки та обладнання для АПК «Украгромаш» Павло Штутман, мер Кіровограда Олександр Саінсус, керівники найбільших вітчизняних підприємств галузі, серед яких, крім «Червоної зірки» - Харківський тракторний і Херсонський машинобудівний заводи, група «Гідросила», «БілоцерківМАЗ», «Уманьфермаш», «Галещина, машзавод», «Брацлав» та інші.

председатель Федерации работодателей Украины председатель Федерации работодателей УкраиныЗа словами міністра, основним завданням подібних зустрічей є формування нормативної бази, необхідної для нормального розвитку пріоритетних галузей промисловості держави, однією з яких сьогодні є сільгоспмашинобудування.

«У нас є великий рамковий закон для сільгоспмашинобудування, і нам його потрібно з вами наповнити. Ми приїхали, щоб почути вас, донести до Кабміну і втілити ваші ідеї в документи, необхідні для успішного розвитку машинобудування», - підкреслив Короленко, звертаючись до машинобудівників.

У рамках заходу він ознайомився з виробництвом на заводі «Червона зірка», і відзначив високий рівень його організації та задіяних технологій.

председатель Федерации работодателей Украины председатель Федерации работодателей УкраиныУ ході обговорення представниками підприємств було окреслено широке коло конкретних питань, підходи до вирішення яких сьогодні потребують доопрацювання на державному рівні. У першу чергу, мова йшла про необхідність зміни митного тарифу, зборів на ввезення виробничого обладнання та комплектуючих, які не виробляються в Україні, а також вдосконалення лізингових механізмів.

Чи чули ви раніше про бренд Elvorti?