Головна / Прес-центр та кар'єра / Новини / 2021 /Міністр аграрної політики і продовольства України Роман Лещенко відвідав завод Ельворті під час AGROEXPO-2021

Міністр аграрної політики і продовольства України Роман Лещенко відвідав завод Ельворті під час AGROEXPO-2021

29.09.2021
Міністр аграрної політики і продовольства України Роман Лещенко відвідав завод Ельворті  під час AGROEXPO-2021
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo

Під час офіційного візиту на Кіровоградщину, Роман Лещенко Міністр аграрної політики і продовольства України урочисто відкрив 9-ту міжнародну агропромислову виставку «AGROEXPO-2021» та відвідав провідне підприємство з виробництва посівної та ґрунтообробної техніки, з майже 150-річною історією – завод «Ельворті».

«Колись він був першим у Європі з виробництва сівалок – сьогодні успішно виробляє посівні комплекси, посівну та ґрунтообробну техніку під керівництвом українського промисловця Павла Штутмана. І не поступається іноземним аналогам із точки зору структури виробництва, обладнання, виробничої дисципліни, а найголовніше – наявності молодих кадрів», – поділився враженнями Міністр агрополітики після ознайомлення з виробничими потужностями підприємства «Ельворті».

«Ми вже є гарантами продовольчої безпеки в світі, і зараз одна з наших стратегічних цілей – імпортозаміщення с/г машинобудування. Ми маємо дати нашим с/г виробникам ще більший ресурс для розвитку. Просування продукції українського сільгоспмашинобудування на експорт, збалансування експортних позицій України в країнах СНД і ближньому зарубіжжі - пріоритетні завдання для команди Президента», - про це наголосив міністр аграрної політики і продовольства Роман Лещенко під час відкриття «AGROEXPO-2021».

«Десятки тисяч аграріїв та потужна експозиція с/г техніки нового покоління від 510 компаній – усе це «AGROEXPO-2021». Відчуваю велику гордість, що Україна організовує міжнародні заходи такого рівня. Відчуваю подвійну гордість, що поряд із популярними та визнаними світовими компаніями українські виробники с/г техніки пропонують ринку конкурентні моделі. І якість нашої продукції дуже прогресує. Цьогоріч аграрії завдяки рекордним врожаям та програмі доступного фінансування 5-7-9 отримали ще більше можливостей. Далі – більше. Безумовно, опрацьовуємо додаткові програми підтримки, щоб наші виробники с/г техніки на кожному етапі виробництва могли створювати і робочі місця, і більш інноваційні високотехнологічні зразки с/г машинобудування», – резюмував Роман Лещенко.

Як повідомлялось раніше, в Кропивницькому з 29 вересня по 2 жовтня пройшла 9-та Міжнародна агропромислова виставка «АGROEXPO-2021». Загальна площа експозицій в 2021 році становить 125 тис. кв. метрів. Загальна кількість експонентів - 510, а учасників Покровського ярмарку - 500.

На «АGROEXPO-2021» представлені майже всі відомі бренди сільськогосподарського машинобудування - як іноземні (John Deere, New Holland, Case, Fendt, Claas та інші), так і вітчизняні («Ельворті», «ХТЗ», «Лозівські машини» і т.п.). Вперше на виставці була представлена експозиція підприємств з Великобританії.

Чи чули ви раніше про бренд Elvorti?