Головна / Прес-центр та кар'єра / Новини / 2013 /Чим сіяти озимі? Учасники наради МінАПК ознайомилися з новою технікою «Червоної зірки»

Чим сіяти озимі? Учасники наради МінАПК ознайомилися з новою технікою «Червоної зірки»

14.08.2013
Чим сіяти озимі? Учасники наради МінАПК ознайомилися з новою технікою «Червоної зірки»

Совещание МинАПК 1 Совещание МинАПК 29 серпня в Кіровограді відбулася нарада під головуванням заступника міністра Аграрної політики та продовольства України Валерія Давиденка з питань особливостей посіву озимих під урожай 2014 року і оптимізації структури посівних площ в Україні.

Крім пленарної частини та демонстраційного показу сільськогосподарських культур на полігоні Кіровоградської державної сільськогосподарської дослідної станції, програма наради включала в себе відвідування заводу з виробництва сільськогосподарської техніки «Червона зірка». Адже основне питання наради - посів озимих, необхідно розглядати і в аспекті технічного забезпечення посіву.

Совещание МинАПК 7 Совещание МинАПК 2Заступник Міністра АПК України Валерій Давиденко і більше 120 учасників наради - фахівців сфери АПК з 12-ти регіонів України відвідали завод «Червона зірка», щоб ознайомиться зі зразками сучасної сільськогосподарської техніки, виробленої в Україні.

Після огляду виробничих потужностей підприємства і офісних приміщень, учасники наради оглянули виставковий майданчик заводу, з представленими на ній зразками модернізованих машин і абсолютних новинок виробництва.

Совещание МинАПК 3 Совещание МинАПК 4Група зернових сівалок на виставковому майданчику була представлена ​​модернізованими і новими машинами. Модернізована сівалка ASTRA NOVA 5,4 з новим висіваючим апаратом, системою безступінчатого регулювання норм висіву, прикочуючими колесами та іншими змінами, які зробили улюблену модель ще більш привабливою для споживачів, і сівалка ASTRA SZ 3,6 із збільшеним бункером і прикочуючими колесами - викликали інтерес у учасників екскурсії. Головною ж новинкою, яка була продемонстрована учасникам міністерської наради, стала пневматична однодискова сівалка ORION 9,6 - посівний комплекс, здатний висівати зернові культури, зернобобові та трави, із застосуванням трьох технологій посіву: традиційної, мінімальної та нульової. Посівних комплексів такого роду до цього року в Україні не виробляли, тому саме ORION 9,6 найбільш зацікавив учасників наради - як ефективна машина, здатна стати вигідним вкладенням для українського аграрія.

Совещание МинАПК 5 Совещание МинАПК 6Ґрунтообробна техніка, необхідна в період осінньої посівної була представлена й дисковими знаряддями. Дворядна дискова борона PALLADA 6000 і чотирирядна дискова борона ANTARES 6x4 C - нові широкозахватні моделі, створені на основі більш компактних дискових борін від «Червоної зірки» добре зарекомендували себе на ринку.

Совещание МинАПК 9 Крім сільгоспмашин, які вже цієї осені вийдуть у поле, гості підприємства змогли побачити і нові просапні машини від «Червоної зірки». Для посіву за традиційною технологією кіровоградське підприємство пропонує своїм споживачам сівалки моделі VESTA: сівалку VESTA 12 для посіву кукурудзи та технічних культур з міжряддям 45 см і модернізовану сівалку VESTA 8 з новим висіваючим апаратом PROFI. Для роботи за мінімальною технологією обробки ґрунту підприємство представило сівалку VEGA 8 PROFI і новинку - першу в Україні широкозахватну просапну сівалку вітчизняного виробництва VEGA 16 PROFI.

Підводячи підсумки наради, Валерій Давиденко подякував керівництву «Червоної зірки» за екскурсію по підприємству і ще раз високо оцінив агропромисловий потенціал Кіровоградщини.

Чи чули ви раніше про бренд Elvorti?