Головна / Прес-центр та кар'єра / Новини / 2012 /Міністр аграрної політики та продовольства України відвідав «Червону зірку»

Міністр аграрної політики та продовольства України відвідав «Червону зірку»

25.07.2012
Міністр аграрної політики та продовольства України відвідав «Червону зірку»

24 липня, в рамках робочого візиту в Кіровоградську область, міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк ознайомився з виробничими потужностями заводу з виробництва посівної та грунтообробної техніки «Червона зірка».

Министр аграрной политики Министр аграрной политики З історією підприємства, темпами його розвитку і зразками сучасних сільськогосподарських машин керівника міністерства ознайомили Павло Штутман, голова наглядової ради ПАТ «Червона зірка», і Сергій Калапа - генеральний директор заводу «Червона зірка».

Министр аграрной политики Министр аграрной политики У рамках екскурсії по підприємству міністр оглянув виробничі площі підприємства, сучасні офісні приміщення, унікальне обладнання, таке як комплекс порошкового фарбування деталей, ознайомився з сучасними принципами організації виробництва, впровадженими на підприємстві.

Министр аграрной политики Министр аграрной политики На виставковому майданчику заводу делегація оглянула серійну продукцію заводу, модернізовані і абсолютно нові машини. Серед серійної техніки були представлені сівалка-культиватор Сіріус 10 з пневматичним бункером 7000, дискова борона Паллада 6000, дискова борона Паллада 3200 і просапний культиватор Альтаїр 5,6. Серед модернізованих одиниць техніки, гостям підприємства були показані: зернова сівалка Астра СЗ 3,6 і зернова сівалка Астра СЗ 5,4 з новим висіваючим апаратів і системою безступінчатого регулювання норм висіву, а також пропашная група машин: сівалка Вега 8, для роботи по мінімальній технології обробки грунту, і сівалка Веста 8, для роботи за традиційною технологією, з новим висіваючим апаратом Профі, що забезпечує максимальну точність висіву.

Министр аграрной политики Министр аграрной политики Особливу увагу гостей керівництво підприємства звернуло на новинки виробництва: посівний комплекс зі стрілчастої лапою, для роботи за традиційною і мінімальною технологіями - Алькор 7,3 і посівний комплекс з однодисковим сошником для роботи за традиційною, мінімальною і нульовою технологіями обробітку грунту - Оріон 9,6 .

В ході спілкування з керівництвом підприємства було піднято ряд актуальних проблем галузі сільгоспмашинобудування, зокрема, таких як створення в Україні необхідних умов для залучення інвестицій і необхідність вдосконалення митної тарифної політики.

Министр аграрной политики Министр аграрной политики Підсумовуючи спілкування з кіровоградськими машинобудівниками, міністр підкреслив важливість тісної співпраці міністерства аграрної політики і продовольства з Асоціацією «Украгромаш», до складу якої входить «Червона зірка». А також висловив думку про те, що стратегію розвитку галузі повинні пропонувати досвідчені виробничники, які, як ніхто, розуміють існуючі проблеми, а завданням міністерства, в свою чергу, має стати втілення цієї стратегії в життя на законодавчому та регуляторному рівні.

Відповідаючи на запитання журналістів про стан сільськогосподарського машинобудування України в цілому, Микола Присяжнюк зазначив: «Перебуваючи тут, на «Червонії зірці», ми чітко розуміємо, що цей сегмент сільськогосподарського машинобудування (посівна і грунтообробна техніка - ред.) вже досяг в Україну високого рівня»

Чи чули ви раніше про бренд Elvorti?