Головна / Прес-центр та кар'єра / Новини / 2013 /У Кіровограді визначили кращих молодих токарів

У Кіровограді визначили кращих молодих токарів

24.04.2013
У Кіровограді визначили кращих молодих токарів

определили лучших молодых токарей определили лучших молодых токарей Всеукраїнський конкурс професійної майстерності з професії токар серед студентів навчальних закладів I-II рівня акредитації нещодавно пройшов у Кіровограді. Перший у своєму роді - цей конкурс був організований у стінах Кіровоградського машинобудівного коледжу КНТУ під егідою мера Кіровограда - Олександра Саінсуса. Генеральними спонсорами заходу виступили найбільші машинобудівні підприємства Кіровоградщини - заводи «Червона зірка» та «Гідросила».

определили лучших молодых токарей определили лучших молодых токарей Позмагатися у токарному майстерності в Кіровоград приїхали студенти з 10-ти навчальних закладів з усієї України. Сам конкурс включав в себе два етапи: теоретичний і практичний. Теоретичні завдання включали в себе питання з таких предметів, як «Технологія верстатних робіт», «Матеріалознвство», «Допуски та технічні вимірювання», «Охорона праці» та «Читання креслень».  

определили лучших молодых токарей определили лучших молодых токарей Що ж до практики, то учасники змагалися у виготовленні деталі згідно з вимогами III кваліфікаційного розряду. Критеріями оцінювання учасників стала не тільки якість виготовлення деталі, але і зовнішній вигляд учасника, підготовка верстата до роботи, організація робочого місця в процесі роботи, дотримання технології обробки деталі, дотримання правил охорони праці та норм часу. Варто відзначити, що з практичною частиною всі учасники конкурсу впоралися на відмінно, що говорить про гідний рівень їх підготовки.

определили лучших молодых токарей определили лучших молодых токарей Крім конкурсної програми, організатори заходу порадували учасників і культурним відпочинком: для студентів-токарів були організовані екскурсії по місту, а також до музею братів Ельворті. Окремим пунктом програми стали екскурсії на машинобудівні підприємства Кіровограда - «Червону зірку» і «Гідросилу». Зокрема, на «Червоній зірці» майбутні токарі, у супроводі генерального конструктора підприємства Юрія Кваші, оглянули виробничі та офісні приміщення, ознайомилися з основами організації бережливого виробництва, а також побачили зразки сучасних сільськогосподарських машин, що випускаються на підприємстві.

определили лучших молодых токарей определили лучших молодых токарей По закінченню конкурсної програми, журі визначило переможців: перше місце посів студент Кіровоградського машинобудівного коледжу КНТУ - Артем Савченко. Друге місце дісталося Костянтину Мірошниченко з Черкаського політехнічного технікуму, а третє - ще одному кіровоградцю Олександру Данилову.

І переможці, і учасники конкурсу професійної майстерності отримали дипломи та подарунки від організаторів та спонсорів заходу - машинобудівних заводів. А генеральний директор ПАТ «Червона зірка» Сергій Калапа, вітаючи переможців, зазначив, що подібні конкурси мають велике значення для підняття престижу технічних спеціальностей, і для майбутнього країни в цілому.

определили лучших молодых токарей определили лучших молодых токарей определили лучших молодых токарей определили лучших молодых токарей определили лучших молодых токарей

Чи чули ви раніше про бренд Elvorti?