Головна / Прес-центр та кар'єра / Новини / 2017 /«Ельворті» допомагає визначитися з майбутньою професією.

«Ельворті» допомагає визначитися з майбутньою професією.

22.03.2017
«Ельворті» допомагає визначитися з майбутньою професією.
"Ельворті" допомагає визначитися з майбутньою професією

Компанія «Ельворті» проводить ряд заходів для популяризації професії машинобудівника. Для школярів 9-х класів з місцевих шкіл провели екскурсію по заводу. Основне завдання - зацікавити молодь.

На сьогоднішній день «Ельворті» - це найбільший український виробник техніки для сільського господарства. За останній рік було виготовлено і реалізовано більше 5000 одиниць техніки. Про це та багато іншого розповідали школярам 9-х класів під час екскурсії по заводу.

Багато з хлопців таке виробництво побачили вперше, тому цікаво було все, від самої назви професії - токар (або зварювальник), до тих самих деталей, які вони виготовляють. Тепер вони знають історію Ельворті, побачили виставковий комплекс з сучасною продукцією заводу. Процес порошкового фарбування деталей хлопцям пояснили буквально на пальцях, як власне, і лазерне розкроювання металу і інші процеси.

Техніка Ельворті визнана у багатьох країнах східної Європи, в основі цих успіхів - люди. Молодь тут чекають і завжди вітають. Десятки цехів, сотні установок спеціального обладнання, і безмежний потік інформації: юнаки та дівчата тепер знають - які професії є на виробництві, якої зосередженості і знань вони потребують. Проект відвідування підприємства школярами навчальних закладів міста реалізовується щорічно.

В Україні вже давно стоїть питання про підготовку висококваліфікованих кадрів технічних та інженерних спеціальностей. Цю проблему може вирішити система дуального освіти, забезпечуючи рішення відразу двох завдань: - отримання профільних фахівців і працевлаштування молоді.

Компанія «Ельворті» стане учасником освітнього експерименту з дуальної підготовки інженерних кадрів.

Про це говорили в Федерації роботодавців України під час круглого столу з приводу «Системи вищої дуальної освіти в Німеччині, її досвід для України». Роботодавці спільно з Міносвіти працюватимуть над розвитком системи дуальної підготовки інженерних кадрів для реального сектора економіки.

Голова Наглядової ради компанії «Ельворті» та ініціатор проекту Павло Штутман розповів: «На своїх підприємствах ми гостро відчуваємо дефіцит кваліфікованих фахівців, і, зокрема, інженерних спеціальностей. Фактично, на сьогоднішній день на підприємствах, якими я керую, дефіцит таких кадрів становить 180 осіб. На жаль, традиційні варіанти підготовки інженерних кадрів, не вирішують завдань забезпечення кадрами високотехнологічного машинобудування. Тому ми апелювали до досвіду німецьких компаній, і вони порекомендували звернути увагу на дуальну систему підготовки кадрів в Німеччині. Переваги такої системи для нас вже очевидні. Тому спільно з Національним технічним університетом КПІ ім. Сікорського ми домовляємося про проведення на базі нашого підприємства експерименту з дуальної підготовки інженерних спеціальностей і просимо Міністерство освіти підтримати цю ініціативу ».

Чи чули ви раніше про бренд Elvorti?